Paddenstoelenwerkgroep

Algemene doelstelling.
Het verzamelen van informatie over de paddenstoelen in het beheersgebied en vergroting van de kennis ervan, met name door het organiseren van paddenstoelenexcursies. De verzamelde gegevens worden aan de Mycologische Vereniging Nederland verstrekt.


Excursieprogramma Paddenstoelenwerkgroep 2023.

Voor de werkgroep leden:
Opgave van deelname aan de excursies uiterlijk 3 dagen ervoor bij Ruud Lie e-mail:  Contact. i.v.m. eventueel waarschuwen van het niet doorgaan en om indien mogelijk vervoer te combineren.

Zaterdag 18 maart: Krekengebied van Ouwerkerk, Schouwen-Duiveland

Het Krekengebied van Ouwerkerk ligt op Schouwen-Duiveland. Komend van de Zeelandbrug gaat u bij het eerste stoplicht rechtsaf en meteen weer rechts. U volgt dan de dijk langs de Oosterschelde tot het krekengebied. We parkeren op de eerste parkeerplaats linksonder aan de dijk aan het eind van de Nieuwendijk en het begin van de Weg van de Buitenlandse Pers. Dit is aan de westzijde van het bos en nog voor het Watersnoodmuseum De excursie start om 13.00 uur.

Zaterdag 8 april: Braakman Noord,

Zeeuws-Vl. gecombineerd met NMV De Braakman ligt in Zeeuws-Vlaanderen vlak bij Hoek. Het is een natuurgebied met een zandige ondergrond Als u de tunnelweg afrijdt neemt u na de tunnel direct de eerste afslag. Op de rotonde slaat u linksaf en volgt de weg langs het industriegebied tot aan het einde voorbij de laatste silo’s. Parkeren naast de weg voor de Mosselbanken. De excursie start om 11.00 uur.

Zaterdag 20 Mei: Schuddebeurs Schouwen.

De bossen rond Schuddebeurs bestaan uit gemengd loof-naaldbos. Verzamelen op de parkeerplaats bij de buitenplaats Mon Plaisir aan de Donkereweg.

De excursie start om 13.00 uur

Contactpersoon: Ruud Lie, T: (0115) 45 15 85 M: 06 12 76 85 39 E: ruud.lie@kpnmail.nl

Info: Ruud L, 0115-451585, e-mail: Contact; Loek de B, 0113233612 / 0628421797 e-mail: Contact.

Voor alle activiteiten zie Agenda activiteiten


Foto Foto Ruud L, ©. paddenstoelen excursie naar de Kleine Piet op 4 oktober. Niek fotografeert Zomerfluweelpootjes.


Foto Ruud L, ©. paddenstoelen excursies Henk R, Jac G en Hannie J. bij het Markiezaatsmeer 2018.